Papa Francisc, testat negativ pentru coronavirus. Avea o banală răceală…

161
Papa Francisc, testat negativ pentru coronavirus. Avea o banală răceală… - 1-1583223007.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc, care și-a anulat pentru prima dată de la alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice participarea la o tradițională reculegere spirituală, organizată alături de alți prelați din Curia în Ariccia, la sud de Roma, din cauza unei răceli, a fost testat negativ pentru coronavirus, a raportat marți publicația italiană Il Messaggero, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că nu comentează imediat asupra acestei informații. "Din păcate, o răceală mă obligă să nu particip în acest an la reculegerea de Postul Paștelui. Îmi voi continua reculegerea aici", declarase papa Francisc.

Liderul romano-catolic, în vârstă de 83 de ani, căruia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân în tinerețe, în jurul vârstei de 20 de ani, din cauza unei afecțiuni respiratorii, și-a anulat mai multe audiențe săptămâna trecută.

Papa Francisc a apărut duminică pentru prima oară în public după "o ușoară indispoziție" anunțată de Vatican. Suveranul pontif și-a făcut apariția la o fereastră a Palatului Apostolic din Vatican pentru a se adresa miilor de credincioși reuniți în piața Sfântul Petru cu ocazia mesajului și binecuvântării papale din fiecare duminică. Aceasta a fost prima apariție publică a papei Francisc după slujba organizată de Miercurea Cenușii la Roma, pe durata căreia înaltul prelat a tușit și a strănutat de mai multe ori.

În timpul mesajului său rostit duminică de la fereastra Palatului Apostolic, papa Francisc a mai tușit de câteva ori și părea că avea căile nazale înfundate.

Italia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de Covid-19 din Europa, soldată până în prezent cu 52 de morți și peste 2.000 de cazuri de infectare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.0158 secunde