Papa Francisc amână o nouă conferință, din cauza epidemiei de coronavirus

88
Papa Francisc amână o nouă conferință, din cauza epidemiei de coronavirus - pap-1583249950.jpg

Articole recomandate

O a doua conferință internațională care urma să fie organizată cu participarea papei Francisc a fost amânată din cauza epidemiei cauzate pe plan mondial de noul tip de coronavirus, au anunțat marți reprezentanți ai Vaticanului.


Întâlnirea liderilor politici, culturali și religioși ai lumii pentru a semna "Un pact global pentru educație", ce urma să se desfășoare la Vatican în perioada 10-17 mai, a fost reprogramată pentru intervalul 11-18 octombrie, potrivit Agerpres.


Duminică, o altă conferință internațională, ce viza starea economiei mondiale și ar fi trebuit să aibă loc cu participarea papei Francisc în orașul italian Assisi, a fost amânată pentru luna noiembrie.


În ambele cazuri, organizatorii au spus că luat aceste decizii pentru că era posibil ca mulți dintre participanți să nu poată să călătorească în Italia. Participanți din peste 100 de țări erau așteptați la ambele evenimente.


Italia este țara cel mai grav afectată în Europa de noul tip de coronavirus, iar anumite companii aeriene și-au redus sau anulat cursele spre și dinspre aeroporturile italiene.


Bilanțul deceselor din Italia cauzate de Covid-19 a urcat luni la 52, iar numărul cazurilor confirmate a trecut pragul de 2.000 de persoane.


Papa Francisc, testat pentru coronavirus
 


Papa Francisc, care și-a anulat participarea la o tradițională reculegere spirituală de șase zile din Postul Paștelui pentru prima dată de când a devenit liderul spiritual al Bisericii Catolice, întrucât este afectat de o răceală, a fost testat negativ pentru coronavirus.


Suveranul pontif, în vârstă de 83 de ani, căruia medicii argentinieni i-au extirpat o parte dintr-un plămân în tinerețe din cauza unei afecțiuni respiratorii, și-a anulat majoritatea audiențelor de săptămâna trecută și urmează să apară în public în ziua de duminică.


Papa Francisc are programată o vizită în Malta, care ar trebui să înceapă pe 31 mai.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0416 secunde