Panică, după ce Soarele a dispărut de pe cerul Siberiei

1216
Panică, după ce Soarele a dispărut de pe cerul Siberiei - 69107840244773878861591925310629-1565610883.jpg

Articole recomandate

Soarele a dispărut pentru câteva ore de pe cerul unei regiuni din îndepărtate Siberie. Fenomenul care i-a panicat pe locuitori a mai avut loc și în 2018, scrie Siberian Times.


Localnicii din Verhoiansk, nordul Iacuției, o republică din îndepărtata Siberie, s-au trezit zilele trecute într-o beznă totală. Vineri, până după ora 8 dimineață, nimeni din zonă nu a văzut o geană de lumină naturală.


Ce e mai ciudat, fenomenul îi speriase deja pe localnici anul trecut, în luna iulie. Întunericul, care avea o tentă gălbuie, a ținut în jur de trei ore și a acoperit o zonă cu o suprafață mai mare decât cea a Italiei. A fost însoțit de o scădere bruscă a temperaturii.


De data aceasta, întunericul nu a fost însoțit de o scădere a temperaturii. Iar experții au un răspuns. Întunericul ar fi fost cauzat de fumul generat de masivele incendii de pădure, amestecat cu norii negrii de ploaie.


Procesul a fost practic influențat de cantitatea mare de dioxid de carbon din atmosferă. Explicația este deocamdată aproximativă și trebuie să analizăm în detaliu, a precizat un specialist în meteorologie la o stație TV locală. 


Chiar și în condițiile acestei explicații rezonabile, localnicii sunt îngrijorați.


"De-acum o să avem această tradiție bizară în fiecare august sau iulie, când o să ne trezim și o să ne panicăm deoarece Soarele a dispărut?", s-a întrebat un localnic din Verhoiansk.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7842 secunde