Palestinienii amenință cu retragerea din acordurile de la Oslo

Duminică, 26 Ianuarie 2020
101
Palestinienii au în vedere o retragere din acordurile de la Oslo, care stabilesc cadrul relațiilor dintre Israel și Autoritatea palestiniană, dacă președintele american Donald Trump își va anunța planul de pace pentru Orientul Mijlociu, au declarat duminică responsabili palestinieni agenției France Presse, conform Agerpres.

Dacă Trump își anunță proiectul, așa cum a spus că va face marți, Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OLP) își rezervă dreptul de a se ''retrage din acordul interimar'' convenit în urma negocierilor de la Oslo, a afirmat Saeb Erekat, secretarul general al OLP. ''Acest plan (al lui Trump) va transforma ocupația temporară în ocupație permanentă'', a estimat el.

Responsabilul palestinian a făcut această declarație în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu și rivalul său politic Benny Gantz erau duminică în drum spre Washington, unde se vor întâlni luni cu președintele Donald Trump.

Palestinienii, care îi boicotează pe oficialii americani de când Trump a decis mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, spun că nu au fost invitați la aceste discuții la Washington. Ei au anunțat deja că resping inițiativa americană ce cuprinde, conform interpretării lor, anexarea de către Israel a Văii Iordanului și a coloniilor din teritoriile palestiniene, precum și recunoașterea Ierusalimului drept capitala unică a Israelului.

Pagina a fost generata in 0.1495 secunde