Opt medici străini o vor examina la închisoare pe Iulia Timoșenko

615
Opt medici străini o vor examina la închisoare pe Iulia Timoșenko - iuliatimosenko1321966873-1328013648.jpg

Articole recomandate

Un consiliu de opt medici din Germania, Canada și din partea Comitetului Internațional al Crucii Roșii o vor examina pe Iulia Timoșenko, a anunțat marți Iuri Boicenko, purtător de cuvânt al Parchetului, informează, din Kiev, EFE.

Decizia de a autoriza specialiști străini pentru consultarea fostului premier ucrainean, care nu permite ca serviciile sanitare ale închisorii să-i examineze starea de sănătate, a fost luată luni, în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanți ai instituțiilor penitenciare, Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Sănătății.

Doi experți din partea Germaniei, trei din partea Canadei și trei din partea Comitetului Internațional al Crucii Roșii o vor supune unui examen medical pe Iulia Timoșenko și, dacă va fi necesar, o vor trata, a spus într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Însăși Iulia Timoșenko și-a dat consimțământul, acum o săptămână, pentru ca un grup de medici germani să-i examineze starea de sănătate, după ce mai mulți experți germani și-au oferit serviciile prin intermediul Ambasadei Germaniei la Kiev.

Apropiați ai fostului premier denunță de mai mult timp faptul că Iulia Timoșenko are serioase probleme de sănătate, mai ales în privința spatelui, care o împiedică să se miște.

Iulia Timoșenko a fost transferată în luna decembrie la o închisoare din orașul Harkov, în estul țării, pentru a ispăși o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Uniunea Europeană a spus clar că relațiile sale cu Ucraina vor depinde de viitorul Iuliei Timoșenko, adaugă sursa citată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.63 secunde