ONU vrea să folosească avioane fără pilot în misiunile sale de menținere a păcii

322
ONU vrea să folosească avioane fără pilot în misiunile sale de menținere a păcii - avioanefarapilot-1357742143.jpg

Articole recomandate

Națiunile Unite, care examinează modalitățile de modernizare a operațiunilor lor de menținere a păcii, intenționează să mobilizeze pentru prima dată o flotă proprie de avioane fără pilot de supraveghere în misiunile din Africa Centrală și de Vest.

Intențiile Organizației nu sunt însă susținute de guverne, în special de cele din țările în curs de dezvoltare, care se tem că avioanele fără pilot vor deschide calea unui nou front de strângere de informații.


Folosirea tot mai intensă a avioanelor fără pilot de către Statele Unite în Pakistan și Yemen pentru a identifica și ucide suspecți de terorism a amplificat îngrijorarea privind utilizarea lor în cadrul misiunilor multilaterale de menținere a păcii.

Avioanele fără pilot ale ONU vor avea o rază de acțiune de aproximativ 240 de kilometri și o autonomie de zbor de 12 ore. Ele vor fi echipate cu tehnologie infraroșu care poate depista trupele ascunse în pădure sau care operează noaptea, permițându-le să urmărească mișcările milițiilor înarmate, să asiste patrulele care se îndreaptă spre terito-riile ostile și să documenteze atrocitățile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3901 secunde