ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un "bun public global"

106
ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un
Un viitor vaccin împotriva noului coronavirus trebuie considerat un "bun public global" accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres, la deschiderea unui summit virtual internațional organizat pentru a strânge fonduri pentru Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), potrivit Agerpres.


"Un vaccin împotriva Covid-19 trebuie privit ca un bun public global, un vaccin pentru oameni", a declarat el într-o înregistrare video, menționând că mai mulți lideri mondiali au lansat un apel în acest sens.


António Guterres a subliniat că, odată cu criza noului coronavirus, campaniile de vaccinare au fost întrerupte: "Douăzeci de milioane de copii" nu sunt vaccinați complet și "unul din cinci copii" nu este vaccinat deloc.


"Să găsim un mod sigur de a continua vaccinarea" în pofida pandemiei, a afirmat el, "iar atunci când va fi disponibil un vaccin împotriva Covid-19, să ne asigurăm că toată lumea are acces la el".


În cadrul acestui summit virtual care reunește peste 50 de țări și peste 35 de șefi de stat și de guvern, GAVI speră să strângă 7,4 miliarde de dolari pentru a continua campaniile globale de vaccinare împotriva rujeolei, poliomielitei și febrei tifoide, perturbate în mare parte de epidemia de Covid-19.


În cadrul summitului urmează să fie lansate de asemenea apeluri la finanțare pentru achiziționarea și producerea unui posibil viitor vaccin împotriva Covid-19, precum și de sprijin pentru distribuirea sa în țările în curs de dezvoltare. Pentru vaccinul contra Covid-19, obiectivul Alianței este să strângă 2 miliarde de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7815 secunde