X
X
Mai multe ştiri online:

ONU, îngrijorată de grațierile acordate de Trump unor militari acuzați de crime de război

Ştire online publicată Joi, 21 Noiembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a criticat vehement, marți, decizia președintelui american de a grația trei militari acuzați de crime de război, calificând-o drept "un semnal îngrijorător", informează AFP. 


"Suntem foarte îngrijorați de recentele grațieri acordate de președintele american pentru trei militari americani acuzați de crime de război", a declarat un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat, Rupert Colville, în timpul unei conferințe de presă la Geneva. "Aceste trei cazuri constituie grave încălcări ale dreptului internațional umanitar, dovedite sau presupuse", a subliniat el. 
Președintele american Donald Trump a grațiat, vineri, doi militari judecați în cazuri de crime de război și i-a redat gradul unui al treilea. Decizia de vineri a venit în pofida unor obiecții chiar la Pentagon și din rândul armatei, dar a fost susținută de conservatori, inclusiv de parlamentarii republicani. 


Cele trei cazuri ale lui Clint Lorance, Mathew Golsteyn și Edward Gallagher nu au legătură unul cu altul. Două au avut loc în Afganistan, iar al treilea în Irak. Gallagher a fost achitat în iulie de cea mai mare parte din acuzații, dar a fost condamnat pentru o infracțiune mai puțin gravă și a fost retrogradat. Prin decizia de vineri, Trump i-a redat gradul pe care îl deținea anterior.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5876 secunde