ONU, în stare de alertă! Taie americanii finanțarea?

198
ONU, în stare de alertă! Taie americanii finanțarea? - onu-1483017190.jpg

Articole recomandate

Viitorul secretar general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, care a discutat la sfârșitul lui noiembrie cu președintele rus Vladimir Putin, și-a exprimat dorința de a-l întâlni cât mai repede posibil pe Donald Trump, transmite AFP.

"Am avut o excelentă reuniune de lucru cu președintele Putin și sper că va fi la fel și în ce-l privește pe Donald Trump. Am cu siguranță tot interesul să-i fac o vizită cât mai repede posibil", a indicat Guterres, într-un interviu exclusiv acordat canalului portughez de televiziune SIC.

"Statele Unite sunt nu numai principalul furnizor de fonduri pentru ONU, ci, de asemenea, un element fundamental în toate acțiunile sale", a continuat el, înainte de a se declara "hotărât să stabilească un dialog constructiv cu viitoarea administrație americană".

În opinia a numeroși diplomați la ONU, alegerea lui Donald Trump la președinția Statelor Unite riscă să complice sarcina lui Guterres, care îi va succede, pe 1 ianuarie, sud-coreeanului Ban Ki-moon.

Trump a avertizat că "lucrurile vor fi diferite la ONU" după sosirea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie, reacționând la adoptarea unei rezoluții în Consiliul de Securitate contra coloniilor israeliene în teritoriile palestiniene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Decembrie 2016
Stire din Actual : La meciuri,  cu arma personală
Pagina a fost generata in 0.324 secunde