ONU condamnă încălcările sistematice ale drepturilor omului în Coreea de Nord

169
ONU condamnă încălcările sistematice ale drepturilor omului  în Coreea de Nord - onu-1545144794.jpg

Articole recomandate

Adunarea Generală a ONU a condamnat, luni, într-o rezoluție "încălcările sistematice, generalizate și flagrante ale drepturilor omului comise de mult timp în Coreea de Nord", în timp ce Phenianul a respins orice pretenție a Consiliului de Securitate de a aborda acest subiect, relatează AFP.

Fără caracter obligatoriu, rezoluția ONU, adoptată prin consens fără vot, salută eforturile diplomatice pentru a pune capăt crizei din Peninsula Coreeană. Documentul subliniază totuși că membrii ONU "sunt profund îngrijorați de situația gravă a drepturilor omului în Coreea de Nord". Conform ONU, peste 10 milioane de persoane ar fi subalimentate în această țară.

Rezoluția denunță de asemenea folosirea torturii, condițiilor inumane de detenție, violului și execuțiilor publice. Documentul critică totodată existența unui sistem extins de lagăre de prizonieri politici.

Într-un comunicat transmis luni, misiunea Phenianului la ONU a atacat dorința SUA de a fi organizată la Consiliul de Securitate o reuniune privind drepturile omului în Coreea de Nord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2683 secunde