ONU avertizează împotriva pericolului iminent de escaladare în Siria

209
ONU avertizează împotriva pericolului iminent de escaladare în Siria - onu-1582234356.jpg

Articole recomandate

Emisarul ONU pentru Siria, Geir Pedersen, a avertizat, miercuri, în Consiliul de Securitate asupra pericolului iminent de escaladare în nord-vestul Siriei, după recentele declarații ale Turciei și Rusiei, informează AFP. 


"Nu pot să raportez niciun progres de a se pune capăt violențelor în nord-vest sau de relansare a procesului politic", a declarat el în cursul unei reuniuni lunare a Consiliului de Securitate cu privire la Siria. 


În pofida schimburilor intense, niciun acord nu a intervenit între Moscova și Ankara, dimpotrivă recentele declarații "sugerează un pericol iminent de escaladare", a adăugat emisarul. 


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a atras, miercuri, un avertisment sever din partea Moscovei, după ce a amenințat să lanseze în orice moment o ofensivă militară în Siria împotriva forțelor regimului lui Bashar al-Assad în regiunea Idlib (nord-vest). 
"O operațiune militară turcă în regiunea siriană Idlib este doar o chestiune de timp", a declarat președintele turc, în timp ce discuțiile dintre Turcia și Rusia nu au dus la niciun acord. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.51 secunde