Omul care a ordonat uciderea a peste 1.500 de oameni

509
Omul care a ordonat uciderea a peste 1.500 de oameni - traficantmexican-1312212543.jpg

Articole recomandate

Poliția din Mexico a anunțat că presupusul lider al unui cartel al drogurilor, pe care l-a arestat vineri, a mărturisit că a ordonat uciderea a 1.500 de oameni în statul Chihuahua, din nordul țării, relatează Mediafax.

Jose Antonio Acosta Hernandez, în vârstă de 33 de ani, este suspectat, de asemenea, că a organizat atacul asupra unei angajate a Consulatului SUA și a soțului ei, la Ciudad Juarez, anul trecut. Acosta Hernandez este o figură-cheie a cartelului din Juarez, cel mai violent oraș al Mexicului, unde în 2010 au fost peste 3.000 de asasinate.

Suspectul, poreclit "El Diego", este acuzat că a condus banda La Linea, ai cărei membri lucrează ca ucigași plătiți pentru cartelul Juarez. Cartelul controlează câteva dintre principalele rute de contrabandă cu droguri dintre Ciudad Juarez și Statele Unite.

El Diego este suspectat de poliție că se află și în spatele unui atac cu mașină-capcană, care a ucis patru oameni în orașul de frontieră, fiind primul atac de acest tip folosit în războiul drogurilor din Mexic.

Hernandez ar fi admis, de asemenea, că a ordonat uciderea a 15 oa-meni, majoritatea tineri, la o petrecere în Ciudat Juarez, anul trecut.

Guvernul mexican oferea o recom-pensă de 15 milioane de pesos (1.270.000 de dolari) pentru informații care ar fi ajutat la arestarea sa.

Procurorii americani vor și ei să-l trimită în judecată pe suspect pentru uciderea, în 2010, a unei angajate a Consulatului SUA, Lesley Enriquez, a soțului ei american, Arthur Redelfs, și a soțului altei angajate de la Consulat, Jorge Alberto Salcedo. Ei au fost împușcați mortal în mașină, după ce participaseră la un eveniment social în oraș. Enriquez, în vârstă de 35 de ani, era însărcinată în patru luni când a murit. Fetița de șapte luni a cuplului a supraviețuit atacului și a fost găsită plângând pe scaunul din spate al mașini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4931 secunde