OMS: Situațiile de carantină ar putea fi evitate dacă toți oamenii ar respecta măsurile de prevenire

343
OMS: Situațiile de carantină ar putea fi evitate dacă toți oamenii ar respecta măsurile de prevenire - 1-1605809970.jpg

Articole recomandate

Situațiile de carantină ar putea fi evitate dacă toți oamenii ar respecta măsurile de prevenire, precum purtarea măștilor de protecție, a declarat Hans Kluge, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa, informează CNN, citat de Digi24.


Potrivit oficialului OMS, carantina ar trebuie să fie "o soluție de ultimă instanță", iar Kluge a îndemnat publicul să respecte indicațiile pentru a preveni creșterea numărului victimelor.


Hans Kluge a declarat că dacă 95% dintre oameni ar purta mască, în loc de procentul actual de 60%, "nu ar fi nevoie de carantine". Cu toate acestea, oficialul OMS a adăugat că purtarea măștii nu este un remediu universal și că este nevoie în același timp și de respectarea celorlalte măsuri de siguranță.


"Dacă toți facem ce ține de noi, carantina poate fi evitată", a declarat Kluge.


Directorul OMS în Europa a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc în carantină, iar această măsură dură necesită suport economic din partea statului, duce la pierderi de locuri de muncă, perturbarea serviciilor de sănătate și provoacă daune colaterale în ceea ce privește afecțiunile mentale, abuzul de substanțe și violența domestică.


În cadrul unui discurs susținut la Copenhaga, Kluge a avertizat și asupra "impactului negativ" în cazul ridicării bruște a restricțiilor, spunând că măsurile ar trebuie relaxate gradual.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6912 secunde