OMS: Rata de infectare în rândul personalului medical este în scădere

149
OMS: Rata de infectare în rândul personalului medical este în scădere - 1-1602604493.jpg

Articole recomandate

Rata de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical, mai mare într-o primă fază decât cea raportată la nivelul populaţiei generale, este în scădere, chiar şi în ţările în care pandemia de COVID-19 continuă să avanseze într-un ritm rapid, au anunţat marţi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citaţi de Agerpres.


OMS raportează că datele colectate din 83 de ţări, cele mai multe din Europa şi cele două Americi, arată că, de acum, "există o scădere substanţială a infectărilor (în rândul personalului medical, n.r.) faţă de perioada de început a pandemiei".


Dacă OMS evoca în trecut un procent de 14% de angajaţi sanitari infectaţi, acest procent este în prezent mai apropiat de cel înregistrat în populaţia generală: mai puţin de 3% în numeroase ţări.


Procentul angajaţilor medicali din totalul persoanelor nou infectate "este într-o scădere constantă", a subliniat Anne Perrocheau, medic epidemiolog din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă desfăşurată în format virtual.


Explozia de cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical la începutul pandemiei se explica prin lipsa echipamentelor de protecţie, raportată aproape peste tot în lume, inclusiv în unele dintre cele mai dezvoltate ţări.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6484 secunde