OMS lansează pe Facebook Messenger un serviciu chatbot dedicat coronavirusului

Joi, 16 Aprilie 2020, 11:28
99
Organizația Mondială a Sănătății a lansat un serviciu chatbot prin Facebook Messenger pentru combaterea dezinformării în legătură cu noul coronavirus, a anunțat miercuri agenția Națiunilor Unite pentru sănătate.


Chatbot-ul, sau robot conversațional, este o extensie a serviciului Health Alert al organizației și va oferi informații rapide și precise despre COVID-19, a notat OMS într-un comunicat citat de DPA, potrivit Agerpres.


Peste 12 milioane de persoane primesc deja informații și actualizări despre COVID-19 de la OMS prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp.


Prin extinderea serviciului pe Facebook Messenger și canalele sale de comunicare asociate, se estimează că cifra beneficiarilor ar putea ajunge la 4,2 miliarde.


Potrivit OMS, în multe regiuni grav afectate de COVID-19, comunicarea prin intermediul familiei de aplicații a platformei de socializare a crescut cu peste 50 de procente.


Serviciul interactiv poate fi accesat în engleză, franceză, spaniolă și arabă prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând "trimite mesaj" sau prin link-ul de Messenger dedicat.


Serviciul Health Alert a fost conceput pentru a-i ajuta pe oameni "să se protejeze de COVID-19, să prevină răspândirea ei și să înțeleagă datele referitoare la această boală", a precizat OMS.


Pagina a fost generata in 0.3269 secunde