OMS, ”extrem de ingrijorată” de numărul ridicat al infectărilor cu COVID-19 din Europa

179
OMS, ”extrem de ingrijorată” de numărul ridicat al infectărilor cu COVID-19 din Europa - hanskluge-1637415685.jpg

Articole recomandate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este ”extrem de îngrijorată” de răspândirea Covid-19 în Europa, în contextul în care continentul se luptă cu un nou val de infecții.


Directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a avertizat că, dacă nu se iau măsuri urgente, încă aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie.


El a adăugat că introducerea unor măsuri precum purtarea măștilor ar putea ajuta la reducerea cazurilor. Avertismentul vine în contextul în care mai multe state raportează rate record de infectare și anunță implementarea unor noi restricții.


Kluge a transmis răspândirea rapidă a virusului a fost cauzată de mai mulți factori, precum sezonul de iarnă, rata scăzută de vaccinare și dominația regională a variantei Delta, mult mai transmisibilă. El a făcut un apel pentru creșterea numărului de vaccinări, instaurarea unor măsuri pentru protecția sănătății și a unor noi tratamente medicale pentru limita creșterea infectărilor.


„Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, a spus el pentru BBC, adăugând că „știm ce trebuie făcut pentru a lupta împotriva bolii”.


În opinia lui Kluge, măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o „ultimă soluție”, dar că ar fi „foarte oportun” să existe o „dezbatere juridică și societală”  cu privire la această temă.


"Înainte de asta, există şi alte mijloace precum paşaportul Covid”, a transmis el, adăugând că acesta "nu este o restricţie a libertăţii, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6104 secunde