OMS: Creștere-record a cazurilor de COVID-19 în 24 de ore

Luni, 13 Iulie 2020, 12:30
190
Organizația Mondială a Sănătății a raportat duminică o creștere record a numărului de cazuri de coronavirus la nivel global. Aceasta, în condițiile în care în 24 de ore au fost confirmate peste 230.000 de cazuri la nivel global.


Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud.


Decesele au rămas constante la nivel global, la aproximativ 5.000 pe zi, potrivit digi24.ro.


Cazurile globale de coronavirus se apropie de 13 milioane, potrivit agregatorului de statistici al Universității Johns Hopkins.


În aceste condiții, Organizația Mondiala a Sănătății a avertizat că țările afectate ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19.


"Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune", a pus Michael Ryan, directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.


Pagina a fost generata in 0.2883 secunde