X
X
Mai multe ştiri online:

OMS: Coronavirusul NU se transmite prin alimente

Ştire online publicată Vineri, 14 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Foto: theconversation.com
OMS: Coronavirusul NU se transmite prin alimente - alimente-1597386673.jpg
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunțat că a descoperit virusul în alimente de import, relatează Agerpres.


"Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înțeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii și a găsit foarte puține, sub 10 (eșantioane) pozitive", a declarat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP. Totuși, "știm că (virusul) poate rămâne o vreme pe suprafețe" și "am dat indicații, împreună cu FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru alimentație și agricultură), cu privire la normele de securitate și muncă" în sectorul alimentar, a completat cercetătoarea OMS.


"Oamenii nu trebuie să se teamă nici în privința alimentelor, nici a ambalajelor alimentare sau a lanțului alimentar", a subliniat la rândul său Michael Ryan, director pentru situații de urgență la OMS.


"Alimentația noastră în ceea ce privește COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanțurile alimentare participă la transmiterea virusului", a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauțiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor.


"Nu trebuie exacerbate astfel de informații, oamenii se tem deja destul de pandemie", a conchis responsabilul OMS.


Autoritățile chineze au anunțat joi că au descoperit urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate livrate din Brazilia.  Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Shenzhen spune că virusul a fost descoperit pe suprafața produselor. Toate persoanele care ar fi putut intra în contact cu produsul au fost testate pentru coronavirus, însă rezultatele au fost negative. Loturile de produs deja vândute vor fi urmărite și confiscate, au anunțat autoritățile.


Nu este primul astfel de caz. Miercuri, în orașul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveți importate dintr-o altă țară latino-americană, Ecuador, în timp ce în orașul-port Shandong urme de coronavirus s-au descoperit pe ambalaje de pește congelat.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31451 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3886 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1456 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1255 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3329 secunde