Obama a propus un plan de revitalizare a economiei americane

11780
2
Obama a propus un plan de revitalizare a economiei americane - obama-1315581389.jpg
Președintele american Barack Obama a propus un plan în valoare de 447 de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de muncă și relansarea economiei, cu ocazia unui discurs televizat susținut în fața Congresului de la Washington, transmite Associated Press.

Barack Obama, care are de înfruntat o dificilă luptă electorală în 2012, încearcă prin aceste măsuri și să-și refacă imaginea corodată în timpul actualului mandat de problemele sociale legate de crize economică.

Cel mai nou și cel mai curajos punct din planul anunțat de Obama este reducerea impozitului pe salarii pentru programul de pensii, atât pentru zecile de milioane de angajați, cât și pentru angajatori. Acest plan include și investirea a 105 miliarde de dolari în proiecte publice de construcții și reînnoirea bugetului pentru ajutoare de șomaj, în valoare de 50 de miliarde de dolari, pentru cei aproximativ 6 milioane de americani care riscă să-și piardă asigurarea de șomaj.

De asemenea, președintele american a promis că va găsi resursele necesare pentru a plăti acest plan, fără a scufunda și mai mult Washingtonul în criza datoriilor publice. "Acest plan este ceea ce trebuie să facem imediat. Ar trebui să-l susțineți. Intenționez să duc mesajul despre acest plan în fiecare colț al țării", a susținut el. Această propunere ar putea avea mai degrabă un impact politic și nu economic, mai notează AP. Barack Obama va avea oricum șanse mici de a trece acest plan prin forul legislativ. Republicanii controlează Camera reprezentanților și pot apela la o serie de întârzieri procedurale repetate pentru a o bloca în Senat.

Comentează știrea

suyheSBpSoBeDKxhiXg
14 octombrie 2014
MKYrrSnvQcu

3Xe7Hg http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

gtrjpgMXmwOeOgVHzA
21 octombrie 2014
CwQiQPLqSvOB

bTErGt oobqkynhvaqi, [url=http://gscnlxpaikfq.com/]gscnlxpaikfq[/url], [link=http://swzvmilfeuke.com/]swzvmilfeuke[/link], http://wikkrtidtthd.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5717 secunde