Oamenii își cer drepturile în stradă! Proteste de amploare la Hong Kong

237
Oamenii își cer drepturile în stradă! Proteste de amploare la Hong Kong - oameniiisicerdrepturile-1575832693.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de demonstranți s-au strâns duminică pe străzile din Hong Kong pentru un marș în favoarea drepturilor omului, la exact șase luni de la manifestația la care au participat peste 1 milion de persoane împotriva promovării unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală, transmit Reuters și dpa.


Scandând "Luptăm pentru libertate în Hong Kong", activiștii antiguvernamentali au străbătut străzile din Hong Kong, mergând din districtul Causeway Bay până în centrul cartierului financiar.


Autoritățile au dat undă verde organizatorilor - Frontul Civic pentru Drepturile Omului (CHRF) - să desfășoare manifestația de duminică, fiind pentru prima dată după 18 august când CHRF primește o astfel de permisiune.
Manifestanții cer, printre alte revendicări, vot universal în alegerea liderului executivului local, funcție deținută în prezent de Carrie Lam.


Protestele din Hong Kong au început la 9 iunie, după ce lidera executivului local, Carrie Lam, a încercat să promoveze o lege care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. În pofida retragerii proiectului legislativ la scurt timp, protestele din Hong Kong s-au transformat într-o mișcare pro-democrație mai amplă, iar ciocnirile între manifestanți și poliție au devenit tot mai violente.


Aproximativ 6.000 de persoane au fost arestate în timpul protestelor din Hong Kong în ultimele șase luni, peste 30% dintre cei arestați având vârste cuprinse între 21 și 25 de ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5177 secunde