O rețea de trafic de ovare și nou-născuți, destructurată de poliție

172
O rețea de trafic de ovare și nou-născuți, destructurată de poliție - greekpolice5-1569434965.jpg

Articole recomandate

O rețea de traficanți care vindeau nou-născuți și ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria a fost destructurată miercuri la Salonic, în nordul Greciei, a anunțat poliția elenă, relatează AFP.

Femeile - provenite din Bulgaria, Georgia și de etnie romă din Grecia - erau duse la clinici private din Salonic pentru a naște sau pentru a le fi prelevate ovarele, a precizat poliția greacă.

Anchetatorii au descoperit 22 de cazuri de adopții ilegale și 24 de cazuri de vânzări de ovare în cadrul acestui trafic început din 2016.

Douăsprezece persoane au fost arestate miercuri, între care un medic, un avocat și doi angajați ai clinicilor private din Salonic. Alte 66 de persoane ar putea fi implicate în această rețea, suspectată de asemenea de spălare de bani. Operațiunea era condusă de un avocat și de un ginecolog, potrivit anchetatorilor greci.

'Familiile candidate la adopție au plătit între 25.000 și 28.000 de euro pentru a adopta un copil. În această sumă erau incluși banii acordați mamei biologice, avocatului, cheltuielile de spitalizare și procentul plătit intermediarilor rețelei', a declarat Christos Dimitrakopoulos, șeful poliției din Salonic. Femeile care făceau parte din rețea au primit între 4.000 și 5.000 de euro pentru a naște în Grecia.

În Grecia, lentoarea procedurilor legale de adopție, care poate dura până la cinci ani, determină mulți candidați la adopție să recurgă la acest tip de trafic ilegal. Fostul guvern condus de premierul Alexis Tsipras a reformat procedurile de adopție pentru a reduce timpul de așteptare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7357 secunde