O delegație americană, prezentă în Israel pentru deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim

154
O delegație americană, prezentă în Israel  pentru deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim - odelegatieamericana-1526298206.jpg

Articole recomandate

O delegație americană, din care fac parte și Ivanka Trump și soțul său Jared Kushner, a sosit în Israel, duminică, pentru a participa la deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim.

Au făcut deplasarea în Israel și secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, și adjunctul secretarului de Stat, John Sullivan, precum și alți oficiali.

La 6 decembrie, președintele Trump a provocat furia palestinienilor și celor mai multe țări musulmane, anunțând că recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, rupând astfel cu decenii de diplomație americană și consens internațional. Duminică seară, la Ierusalim a avut loc o recepție organizată de ministrul de Externe al Israelului, la care au fost prezenți oficialii americani, diplomați din România, Ungaria, Cehia și Austria. Cei mai mulți dintre ambasadorii statelor UE în Israel au refuzat să participe. Ieri, ceremonia a fost ținută în Consulatul SUA din cartierul Arnona al Ierusalimului, care a deveni oficial ambasada Statelor Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5673 secunde