O atletă din Belarus a cerut azil politic în Japonia

565
O atletă din Belarus a cerut azil politic în Japonia - atletadinbelarus2-1627911295.jpg

Articole de la același autor

Atleta din Belarus, Krystsina Tsimanouskaya, a cerut ajutorul autorităților japoneze după încheierea competiţiei de la Tokyo. Ea se află în siguranţă în custodia autorităţilor japoneze au confirmat organizatorii Jocurilor Olimpice. Atleta a fost rechemată în Belarus înaintea încheierii competiţiei sportive. Cehia și Polonia au anunțat că sunt dispuse să-i ofere atletei o viză de ședere, relatează BBC.

Krystsina Tsimanousakaya, în vârstă de 24 de ani, a rămas peste noapte într-un hotel la aeroportul Haneda din Tokyo. Ea spune că a fost dusă cu forța la aeroport, duminică, pentru că i-a criticat pe antrenorii lotului bielorus. Autoritățile bieloruse susțin că motivul pentru care s-a luat decizia este „starea emoțională” a atletei.

„Solicit ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic. Asupra mea se fac presiuni şi mă forţează să părăsesc ţara, fără acordul meu. Cer Comitetului Internaţional Olimpic să intervină”, a spus sportiva într-un videoclip. Purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internaţional, Mark Adams a specificat că în sprijinul atletei s-a implicat şi agenţia pentru refugiaţi a ONU. El a cerut Comitetului Olimpic Naţional al Belarusului să prezinte un raport cu situaţia creată. Luni, Tsimanouskaya urma să participe la competiția de sprint 200 de metri, însă s-a plâns că a fost forțată să participe la o altă cursă după ce niște coechipiere au fost declarate ineligibile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5874 secunde