O a doua navă de război britanică a ajuns în Golf

198
O a doua navă de război britanică a ajuns în Golf - oadoua-1564435695.jpg

Articole recomandate

Un al doilea vas de război britanic a ajuns în Golf pentru a asigura securitatea navelor care utilizează strâmtoarea Ormuz, a anunțat Ministerul Apărării, în plină criză a petrolierelor între Londra și Teheran, transmite AFP. 


Distrugătorul HMS "Duncan" va acționa pentru a asigura "trecerea în deplină securitate a navelor sub pavilion britanic prin strâmtoarea Ormuz împreună cu HMS «Montrose»", o fregată aflată deja la fața locului, a indicat ministerul, într-un comunicat publicat duminică. 


"Libertatea navigației în strâmtoarea Ormuz este vitală nu doar pentru Regatul Unit, ci și pentru partenerii și aliații noștri internaționali", a subliniat ministrul Apărării, Ben Wallace. 


Ministerul anunțase, joi, că a ordonat Marinei Regale să escorteze prin strâmtoare navele civile cu pavilion britanic. 
Tensiunile s-au intensificat în această regiune strategică după retragerea SUA, în mai 2018, din acordul nuclear cu Iranul, acțiune urmată de reinstituirea unor sancțiuni dure americane contra Teheranului, și au sporit în ultimele săptămâni după atacuri contra unor petroliere în Golf, imputate de Washington Iranului, care dezminte orice implicare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.397 secunde