NUNȚILE ȘI ÎNMORMÂNTĂRILE, INTERZISE! DECIZIA CARE LASĂ FĂRĂ CUVINTE O ȚARĂ ÎNTREAGĂ

2610
NUNȚILE ȘI ÎNMORMÂNTĂRILE, INTERZISE! DECIZIA CARE LASĂ FĂRĂ CUVINTE O ȚARĂ ÎNTREAGĂ - cryingbride1-1462261587.jpg

Articole recomandate

Măsură fără precedent în Coreea de Nord. Nunțile și înmormântările au fost interzise în Phenian, iar orașul a fost închis complet cu ocazia primului congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord din ultimii 36 de ani, scrie Adevarul .


Intrarea și ieșirea din Phenian au fost interzise și numărul inspecțiilor și perchezițiilor a crescut, potrivit surselor citate de The Idependent. Măsurile au caracter temporar și sunt destinate să scadă riscul producerii de "evenimente neplăcute" la congres.


Ultimul congres de acest fel a avut loc în 1980, atunci când Kim Jong-il, tatăl lui Kimg Jong-un, a fost confirmat ca succesor al fondatorului statului nord-coreean, Kim Ir-sen. Kim Jong-un, care conduce deja țara de mai bine de patru ani, este așteptat să folosească congresul pentru a își întări poziția și pentru a prezenta viziunea sa privind vitorul economic și militar al Coreei de Nord. 


"Republica Democrată Coreea s-a alăturat țărilor avansate nuclear și spațial și [...] se pregătește să devină o putere economică socialistă și o națiune cu un grad înalt de civilizație", a scris presa oficială.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3575 secunde