Numărul de atacuri cibernetice comise de state-națiuni, în creștere

213
Numărul de atacuri cibernetice comise  de state-națiuni, în creștere - numarul-1537273503.jpg

Articole recomandate

 Atacurile cibernetice de tip "ransomware" sunt din ce în ce mai legate de acțiuni ale unor state-națiuni, a anunțat, ieri, Oficiul European de Poliție - Europol, informează AFP.

Desemnate prin termenul "ransomware", aceste atacuri constau în a intra în posesia datelor unui utilizator printr-un software înainte de a cere o răscumpărare în schimbul deblocării acestora.

În 2017, asemenea atacuri informatice precum WannaCry sau NotPetya au contaminat mai multe sute de mii de calculatoare în toată lumea, cauzând pierderi economice importante.

"În afară de atacurile întreprinse de infractori din motive financiare, atacurile cibernetice mondiale sunt, potrivit mai multor rapoarte publice, tot mai mult atribuite acțiunilor unor state-națiuni", afirmă Europol în cel mai recent raport al său anual asupra criminalității cibernetice.

În 6 septembrie, SUA au anunțat că au inculpat un programator informatic nord-coreean, acuzat că a întreprins pentru regimul de la Phenian unele dintre cele mai importante atacuri cibernetice din ultimii ani, printre care piratarea studioului de cinema Sony în 2014, atacul împotriva Băncii Centrale din Bangladesh în 2016 și atacul de tip "ransomware" WannaCry în 2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4605 secunde