Nu va exista o armonizare cu normele Uniunii Europene după Brexit

Duminică, 19 Ianuarie 2020
187
Ministrul de finanțe britanic, Sajid Javid, a avertizat companiile că trebuie să se împace cu ideea că nu va exista o armonizare cu normele Uniunii Europene odată ce Regatul Unit va fi părăsit blocul comunitar, informează sâmbătă EFE și dpa.


Confruntat cu sectorul de afaceri care face presiuni pentru menținerea unui comerț fluid și fără taxe cu UE, ministrul britanic a confirmat într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul Financial Times ceea ce premierul Boris Johnson lăsase deja să se înțeleagă: și anume că Regatul Unit dorește să se rupă cu totul de Uniunea Europeană, comentează EFE.


"Nu va exista o armonizare, nu vom respecta reguli, nu vom fi în piața unică și nu vom fi în uniunea vamală - și vom face acest lucru până la sfârșitul anului", a declarat Javid, insistând că toate companiile - farmaceutice, auto, aerospațiale și alimentare - vor trebui să se adapteze la această nouă realitate. 


"La urma urmei, au avut la dispoziție trei ani să se pregătească pentru o schimbare în relațiile comerciale cu UE", a remarcat înalta oficialitate britanică, făcând referire la referendumul din 2016 când britanicii au votat în favoarea ieșirii țării lor din UE.
Pagina a fost generata in 0.2937 secunde