"Nu suntem obligați să vă păstrăm în țara noastră"

222

Articole recomandate

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat că ar putea expulza unii ambasadori străini, autori ai "unor provocări", pe fondul tensiunilor izbucnite în contextul unui scandal de corupție fără precedent.


"Unii ambasadori s-au implicat în acțiuni de provocare", a declarat el în remarcile făcute în orașul Samsun, pe malul Mării Negre.
"Nu suntem obligați să vă păstrăm în țara noastră", a declarat șeful Guvernului.


Declarațiile lui Erdogan par o avertizare voalată la adresa ambasadorului american Francis Ricciardone care, potrivit unor surse proguvernamentale, le-ar fi spus reprezentanților Uniunii Europene că Washingtonul a cerut băncii publice Halkbank să taie toate legăturile cu Iranul din cauza sancțiunilor.


Directorul general al Halkbank, Suleyman Aslan, face parte dintre persoanele vizate de o anchetă de corupție în care sunt urmăriți și fiii a doi miniștri, aspect ce afectează Guvernul lui Erdogan, aflat la putere din 2002.


Aslan a fost acuzat că a acceptat mită. Poliția a confiscat 2,5 milioane de dolari bani lichizi ascunși în cutii de pantofi la domiciliul său, a anunțat presa turcă săptămâna trecută, citând surse judiciare.


Halkbank este criticată în Statele Unite pentru că a făcut tranzacții ilegale cu Iranul, dar banca a dezmințit aceste acuzații. "Am cerut Halkbank să întrerupă relațiile cu Iranul. Nu ne-au ascultat. Asistăm la prăbușirea unui imperiu", le-ar fi spus Ricciardone ambasadorilor UE, potrivit mai multor ziare.


Dar Ricciardone a dezmințit pe Twitter aceste informații de presă ca fiind "acuzații fără fundament", citează Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde