Ramus Haradinaj:

"Nu mai este timp pentru jumătăți de soluție în dialogul cu Belgradul"

200

Articole recomandate

Kosovo susține doar o soluție completă și cuprinzătoare în dialogul cu Belgradul, a declarat, luni, la Bruxelles, premierul kosovar Ramus Haradinaj, după ce a participat la o reuniune consacrată implementării Acordului de stabilizare și asociere UE-Kosovo, transmite Tanjug.

Haradinaj a spus că guvernul kosovar a pregătit un proiect de potențial acord între Belgrad și Pristina, iar parlamentul kosovar a desemnat deja componența echipei de negociere din partea Kosovo.

"Nu mai avem timp pentru jumătăți de soluție și acest lucru se aplică și problemei tarifelor, care nu poate fi tratată separat. Căutăm o soluție care va include recunoaștere reciprocă și un loc în cadrul ONU", a afirmat Ramus Haradinaj, după întâlnirea cu șefa diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, și comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn.

Conferința de presă comună Mogherini-Haradinaj, prevăzută inițial a avea loc după întâlnire, a fost anulată.

Presa kosovară a relatat că Ramus Haradinaj a respins oficial propunerea prezentată de Federica Mogherini, Johannes Hahn și comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom, care viza soluționarea problemei creșterii taxelor impuse de Pristina asupra produselor sârbe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2598 secunde