Nu au dorit să ucidă americani! Iranienii se laudă cu rachete și atacuri cibernetice

176
Nu au dorit să ucidă americani! Iranienii se laudă cu rachete și atacuri cibernetice - ddd-1578578240.jpg

Articole recomandate

Atacurile iraniene cu rachete împotriva unor ținte americane în Irak nu au vizat uciderea de militari americani, ci au încercat să provoace pagube 'mașinăriei militare' a Washingtonului și au reprezentat începutul unei serii de atacuri în regiune, a declarat Amir Ali Hajizadeh, șeful Forței aerospațiale a Gărzilor Revoluționare, potrivit televiziunii de stat iraniene, transmite joi Reuters, citată de Agerpres.

Amir Ali Hajizadeh a mai spus că 'răzbunarea adecvată' pentru asasinarea influentului general iranian Qassem Soleimani este alungarea forțelor americane din Orientul Mijlociu, a relatat televiziunea de stat. Comandantul militar a afirmat, de asemenea, că Iranul deține sute de rachete pregătite pentru a fi folosite și că, atunci când au fost lansate rachetele miercuri, Teheranul a folosit 'atacuri cibernetice pentru a dezactiva sistemele de navigație ale avioanelor și dronelor (americane).

Comandantul Abdollah Araghi al Gărzilor Revoluționare a susținut că Iranul se va răzbuna și mai dur după atacul cu rachete lansat marți noaptea asupra bazelor militare americane din Irak, ca răspuns la uciderea generalului Soleimani.

Declarațiile acestora vin după ce liderul de la Casa Albă a susținut, în prima declarație de presă oficială, că pare că Iranul a dat înapoi după ce atacul cu rachete balistice nu a reușit să aducă pierderi trupelor americane din Irak.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3791 secunde