Donald Trump, mesaj către Regele Salman al Arabiei Saudite:

"Nu ai rezista la putere fără sprijinul Statelor Unite!"

224

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a făcut o remarcă mai puțin obișnuită despre Arabia Saudită, unul dintre principalii aliați ai SUA, spunând că l-a avertizat pe Regele Salman al Arabiei Saudite că nu ar rezista la putere nici două săptămâni fără sprijinul armatei americane, relatează Reuters.

"Noi protejăm Arabia Saudită. Veți spune că ei sunt bogați, iar eu îl iubesc pe rege, pe Regele Salman. Însă i-am spus: «Rege, noi te protejăm, n-ai putea să fii acolo mai mult două săptămâni fără noi. Tu trebuie să plătești pentru armata ta", a spus Trump la un miting de susținere în Southaven, statul Mississippi.

În pofida afirmațiilor sale, administrația Trump are o relație apropiată cu Arabia Saudită, pe care o consideră un scut împotriva ambițiilor Iranului din regiune. Prima oprire a lui Trump în turneul său internațional de anul trecut în calitate de președinte al SUA a fost Arabia Saudită.

În discursul rostit la Adunarea Generală a ONU de la New York, Donald Trump a afirmat că membrii OPEC, din care face parte și Arabia Saudită, "jecmănesc ca de obicei restul lumii". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4849 secunde