Noul premier danez Mette Frederiksen a prezentat membrii cabinetului

97
Noul premier danez Mette Frederiksen a prezentat membrii cabinetului - noul-1561675037.jpg

Articole recomandate

Noul premier danez Mette Frederiksen i-a prezentat, ieri, pe membrii guvernului său minoritar, relatează DPA. 


În vârstă de 41 de ani, Frederiksen devine cel mai tânăr prim-ministru al Danemarcei și a doua femeie care deține această funcție, după predecesoarea ei ca lider social-democrat, Helle Thorning-Schmidt, care a preluat funcția în 2011. 
Frederiksen l-a numit pe deputatul Nicolai Wammen la portofoliul Finanțelor. În timpul guvernului condus de Thorning-Schmidt, Wammen a deținut mai multe posturi, între care portofoliul Apărării. 


Jeppe Kofod a fost numit ministru de Externe. El a fost ales recent în Parlamentul European. Șapte dintre cei 20 de membri ai cabinetului sunt femei, între care Trine Bramsen, care a fost numită ministru al Apărării. 


Noul guvern format din 20 de membri va fi prezentat în curând reginei Margrethe a II-a a Danemarcei înainte ca miniștrii să depună jurământul. 


Frederiksen a fost primită, miercuri, de regină și a primit oficial aprobarea pentru a forma un nou guvern după ce a confirmat că a ajuns la un acord cu alte trei partide de centru-stânga care vor permite guvernului său minoritar să aibă sprijin parlamentar. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7733 secunde