Noul papă va fi ales de un conclav compus din 120 de cardinali. Vezi ce reguli se impun

139
Noul papă va fi ales de un conclav compus din 120 de cardinali. Vezi ce reguli se impun - papabenedict03168d739d30-1360603996.jpg
Conclavul pentru alegerea viitorului Suveran Pontif va fi compus din 120 de cardinali membri ai Colegiului Cardinalilor Vaticanului și va fi convocat în decurs de 15-20 zile de la data de 28 februarie, când renunțarea Papei Benedict al XVI-lea la pontificat va fi efectivă, relatează agenția EFE.


Reuniunea conclavului are loc, de obicei, în Capela Sixtină, iar cardinalii care fac parte din colegiu sunt cazați într-o clădire din interiorul Vaticanului și sunt total izolați de restul lumii pentru a se respecta cu strictețe caracterul secret al procesului desemnării unui nou Papă. Ei nu vor avea voie să urmărească emisiunile televizate, să vorbească la telefon sau să corespondeze cu exteriorul, citează Agerpres.


Mai mult, rezultatul fiecărui scrutin se face public prin așa-numita regulă 'fum negru sau fum alb'. Dacă scrutinul nu s-a soldat cu alegerea unui nou Papă, se va face un foc cu paie umede și credincioșii din Piața San Pietro vor vedea deasupra Vaticanului un fum negru. Când ocupantul Sfântului Scaun va fi decis, se vor arde paie uscate și fumul va fi alb. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Actual : Proces în premieră la Vatican
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Actual : Ce mesaj a transmis Papa musulmanilor
Pagina a fost generata in 0.2822 secunde