Noua Zeelandă, retrogradată din cauza creșterii datoriilor

440
Noua Zeelandă, retrogradată din cauza creșterii datoriilor - nouazeelanda-1317413080.jpg

Articole recomandate

Noua Zeelandă a suferit, vineri, două retrogradări de rating în decurs de câteva ore. Standard & Poor’s a decis să coboare ratingul suveran cu o treaptă din cauza creșterii datoriei externe, după ce Fitch Ratings a luat o decizie similară.
Ambele agenții de evaluare au retrogradat Noua Zeelandă la "AA" de la "AA plus", punând Noua Zeelandă la egalitate cu țări precum Kuweitul. În prezent, Noua Zeelandă are un rating mai mic decât cel al Australiei (AAA), dar mai mare decât cel al Japoniei (AA minus). De asemenea, ambele agenții au o perspectivă stabilă pentru ratingul Noii Zeelande.
"Retrogradarea urmează evaluării noastre referitoare la posibilitatea ca poziția externă a Noii Zeelande să se deterioreze în continuare într-un moment când bazele fiscale ale țării au fost afectate de cheltuielile legate de cutremur și stimulentele fiscale pentru a sprijini creșterea", a apreciat analistul S&P, Kyran Curry. Noua Zeelandă trebuie să realizeze lucrări masive de reconstrucție după ce, în luna februarie, un violent cutremur a devastat Christchurch, al doilea mare oraș, și a provocat decesul a 181 de persoane. Costul lucrărilor de reconstrucție a fost estimat la peste 11,5 miliarde de dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7992 secunde