Nouă tulpină Covid-19 în sud-estul Angliei. Este cu 70% mai contagioasă

Duminică, 20 Decembrie 2020
511
Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a coronavirusului din sud-estul Angliei, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă, scrie BBC şi Digi24.


OMS a transmis pe Twitter că este în contact cu oficialii britanici cu privire la noua variantă.Potrivit organizației, Marea Britanie a transmis informații din studiile în curs privind mutația și OMS va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”.


Noua tulpină se răspândeşte mult mai repede, dar nu produce o rată mai mare a mortalității. În plus, va răspunde la vaccinuri, spun autorităţile de la Londra. Însă, zone extinse din sud-estul ţării, inclusiv capitala, se află de duminică sub restricţii mai dure, asemănătoare unei carantine. Ţara Galilor a decis să impună o nouă carantină naţională, în Scoţia sunt înăsprite restricţiile, iar călătoriile din Scoţia în Anglia şi invers sunt strict interzise. 


La rândul său, Olanda a anunţat deja că interzice zborurile din şi spre Marea Britanie, din cauza acestei noi tulpini de Covid-19. Boris Johnson a anunțat că Londra și sud-estul Angliei vor intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.


Pagina a fost generata in 0.2108 secunde