Noua modă a infractorilor din UK ia amploare! "ATENȚIE, NU VĂ LĂSAȚI JECMĂNIȚI!"

4572
Noua modă a infractorilor din UK ia amploare!

Articole recomandate

Un număr tot mai mare de victime ale sclaviei moderne din Marea Britanie sunt folosite de grupările infracționale pentru înșelătorii cu renovări sau reparații de case, avertizează agenția britanică pentru protecția consumatorilor (NTS, National Trading Standards), relatează marți Press Association.

Echipele TSA din Anglia au înregistrat numeroase cazuri în care victime ale sclaviei au fost puse să execute lucrări nenecesare sau de proastă calitate, la prețuri "umflate".

Grupările infracționale îi vizează în special pe proprietarii de locuințe vulnerabili, de exemplu cei mai în vârstă, bolnavi sau cu dizabilități și care trăiesc singuri.

Cei puși să realizeze astfel de lucrări sunt de multe ori imigranți ținuți în condiții de captivitate, obligați să muncească fără a primi hrană și o plată adecvate.

Președintele NTS, Toby Harris, i-a avertizat pe consumatori că "de multe ori în spatele celui care oferă servicii la prețuri atractive se ascunde un infractor periculos, care "îi jecmănește pe cei vârstnici sau singuri și îi exploatează sau chiar îi folosește ca sclavi pe cei vulnerabili pentru a-și comite infracțiunile"

Raportul anual privind sclavia modernă în Marea Britanie publicat luna trecută a arătat că poliția a înregistrat cu 50% mai multe delicte de acest gen (5059) în perioada martie 2018-martie 2019 față de cele 12 luni anterioare. Raportul a consemnat și o creștere cu 36% a numărului de potențiale victime ale sclaviei moderne (6985) identificate și înregistrate în cadrul mecanismului britanic pentru protejarea victimelor traficului de persoane (NRM, National Referral Mechanism)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3329 secunde