Noua armă a Iranului care sperie mapamondul - Rad-85

718
1

Articole recomandate

Rad-85 are capacitatea de a localiza ținte fixe și mobile (cum ar fi elicoptere și avioane) și de a le distruge.

"Drona este capabilă să identifice și să monitorizeze zone îndepărtate", a declarat comandantul armatei terestre iraniene, generalul Ahmad Reza Pourdastan, în cadrul unei ceremonii de prezentare a dronei.

Numele Yassir înseamnă "facilitatorul" în sensul că poate pătrunde în inima inamicului. "Această dronă (...) are camere foarte puternice care pot să capteze imagini ale inamicului și să le trimită la centrul de control de la sol", a spus generalul Pourdastan.

Drona Yassir poate zbura timp de opt ore și este lansată cu ajutorul unui propulsor, ceea ce permite o plecare mai rapidă.

Ea seamănă cu drona americană, ScanEagle, una dintre copiile căreia a fost capturată de Iran în decembrie 2012. Teheranul a declarat apoi că a reușit să-i spargă codurile și a început să o reproducă.

Generalul Pourdastan a afirmat de asemenea că armata a început să producă în masă o dronă de atac Rad-85.

Rad-85 are capacitatea de a localiza ținte fixe și mobile (cum ar fi elicoptere și avioane) și de a le distruge. Ea poate transporta diferite încărcături și muniții, a afirmat oficialul iranian, fără a da mai multe detalii despre aceste caracteristici, a informat agenția de știri Fars.

Comentează știrea

me
29 noiembrie 2013
am ajuns k in filmul Oblivion

am ajuns k in filmul Oblivion cu Tom Cruise sa avem Drone si alte porcarii....nu stim altceva decat sa ditrugem lumea in care traim si sa ne omoram reciproc...vai de capul nostru!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Actual : Rohani promite negocieri de bună-credință
Luni, 16 Septembrie 2013
Stire din Actual : Vladimir Putin  va vizita Iranul
Pagina a fost generata in 0.3341 secunde