Nou record la nivel global. SUA au înregistrat 1,35 milioane de cazuri de Covid într-o singură zi

240
1
Nou record la nivel global. SUA au înregistrat 1,35 milioane de cazuri de Covid într-o singură zi - cazurisua-1641909574.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 milioane de noi infectări cu coronavirus, potrivit unei centralizări Reuters, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de vreo țară în pandemie, în condițiile în care răspândirea variantei Omicron nu dă semne de încetinire.

Recordul anterior, de 1,03 milioane de cazuri, a fost înregistrat pe 3 ianuarie. În fiecare zi de luni este înregistrat un număr mare de cazuri din cauza faptului că multe state nu raportează în weekend.

Media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecții pe zi.

Recordul de noi cazuri a venit în aceeași zi în care în SUA numărul pacienților spitalizați Covid a atins, de asemenea, un record istoric, după ce s-a dublat în ultimele trei săptămâni, potrivit unei numărători Reuters. Este vorba de peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, peste recordul de 132.051 din ianuarie anul trecut.

Numărul deceselor este în medie de 1.700 pe zi, în creștere față de cele aproximativ 1.400 raportate zilnic în perioada anterioară, dar cifrele sunt similare cu cele înregistrate la începutul acestei ierni.

În timp ce varianta Omicron este potenţial mai puţin letală, oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat că numărul mare de infecţii ar putea suprasolicita sistemul sanitar.



Comentează știrea

Raspopitu
11 ianuarie 2022
De ce sa fie bine.

A fost o vreme cand mergeau pe luna si purtau masca pe satelit . Au ramas lunatici si demonstreaza ca se vaccineaza degeaba pentru ei .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6451 secunde