Nord-coreeni au arestat o navă de pescuit rusă

189
Nord-coreeni au arestat o navă de pescuit rusă - coreeadenord-1564085315.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord reține de o săptămână o navă de pescuit rusă cu 17 membri ai echipajului la bord, acuzați că au încălcat apele teritoriale nord-coreene, a anunțat, ieri, Moscova, relatează AFP.
Nava a fost sechestrată pe 17 iulie în Marea Japoniei de gărzile de coastă nord-coreene, care acuză echipajul că a încălcat regulile de intrare și de ședere pe teritoriul Coreii de Nord.


Nava, care aparține "Societății de pescuit Nord-Est", cu sediul în regiunea Sahalin din Extremul Orient rus, transporta 17 membri ai echipajului, 15 ruși și doi sud-coreeni. Aceasta este ancorată în prezent în portul Wonsan, potrivit aceleiași surse.
Căpitanul, adjunctul său și doi marinari sud-coreeni au fost cazați într-un hotel din acest oraș portuar situat pe țărmul Mării Japoniei, în timp ce ceilalți marinari au rămas pe navă, a precizat într-un comunicat ambasada Rusiei la Phenian.
Diplomații consulatului Rusiei în Coreea de Nord s-au întâlnit cu membrii echipajului care au toți o stare de sănătate bună.
La rândul său, ambasada Coreii de Nord în Rusia a afirmat că căpitanul navei confiscate a recunoscut că a încălcat frontiera nord-coreeană. Gărzile de coastă nord-coreene urmează să inspecteze nava, potrivit unui comunicat al ambasadei.
"Dacă nicio încălcare nu este detectată în cursul inspecției, nava va fi eliberată", dă asigurări comunicatul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5846 secunde