Norbert Rottgen, posibil succesor al Angelei Merkel

208
Norbert Rottgen, posibil succesor al Angelei Merkel - norbert-1582039356.jpg

Articole recomandate

Parlamentarul german Norbert Rottgen este interesat de postul de președinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, transmite Reuters.

Rottgen (54 de ani), președintele Comisiei de afaceri externe din Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german) și fost ministru al Mediului, a confirmat, ieri, pentru agenția de presă britanică, o relatare publicată de cotidianul regional "Rheinische Post". Potrivit acesteia, el i-a scris liderei actuale a CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, pentru a-și exprima interesul față de funcția de președinte al acestei formațiuni.

Pe 10 februarie, Annegret Kramp-Karrenbauer a anunțat că nu va candida pentru postul de cancelar la alegerile federale de anul viitor, dar a precizat că va rămâne la șefia partidului până la stabilirea unui candidat. Ea va face o propunere pentru conducerea CDU pe 24 februarie.

În vârstă de 57 de ani, Kramp-Karrenbauer era considerată succesoarea Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creștin-democraților germani, în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat din viața politică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2626 secunde