Noi localităţi atestate ca staţiuni turistice

128
Noi localităţi atestate ca staţiuni turistice - noistatiunituristicesursapolarst-1603454545.jpg

Articole de la același autor



Comuna Ocna Şugatag din judeţul Maramureş a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional. Alte 12 localităţi au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local, potrivit comunicatului Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri remis Agerpres. 


În şedinţa de Guvern de la sfârşitul săptămânii, a fost adoptat proiectul de Hotărâre de Guvern prin care au fost atestate localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional sau local. La solicitarea autorităţilor locale, ţinând cont de potenţialul turistic, dar şi de resursele naturale şi antropice, comuna Ocna Şugatag (judeţul Maramureş) a fost atestată ca staţiune de interes naţional. Iar Anina (judeţul Caraş-Severin), Cavnic (judeţul Maramureş), Dorna-Arini (judeţul Suceava), Ghioroc (judeţul Arad), Gura Siriului (judeţul Buzău), Sadova (judeţul Suceava), Săcele (judeţul Braşov), Sânnicolau Mare (judeţul Timiş), Sighetu Marmaţiei (judeţul Maramureş), Ştei (judeţul Bihor), Tuluceşti (judeţul Galaţi), Vatra Moldoviţei (judeţul Suceava), cât şi zona turistică a comunei Borş (judeţul Bihor), au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local, se mai arată în comunicat. 


Atestarea localităţilor va avea un impact pozitiv pe termen mediu şi lung şi vor putea fi atrase mai uşor finanţări nerambursabile. Totodată, vor fi dezvoltate şi sectoarele conexe turismului, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul, comerţul cu amănuntul, ducând la creşterea calităţii vieţii comunităţilor respective. În România sunt atestate 52 de staţiuni de interes naţional şi 87 de interes local.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6365 secunde