Noi dezvăluiri despre atentatul sângeros asupra unei biserici

234
Noi dezvăluiri despre atentatul sângeros asupra unei biserici - atentatbiserica-1481723234.jpg

Articole recomandate

Statul Islamic revendică atentatul sinucigaș de duminică, împotriva unei biserici din Cairo. Ministerul de Interne egiptean îi acuzase, luni, pe conducătorii Fraților Musulmani, stabiliți în Qatar, că i-ar fi antrenat și finanțat pe autorii atentatului.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat, marți, atentatul comis duminică, la Cairo, împotriva unei biserici, soldat cu 25 de morți, transmite AFP.

Într-un comunicat publicat pe internet, SI afirmă că un kamikaze a declanșat centura sa explozivă în mijlocul credincioșilor. SI îl identifică pe atentator ca fiind Abou Abdallah al-Masri.

Acest nume prezentat de SI diferă de cel anunțat, luni, de autoritățile egiptene, nefiind furnizată vreo explicație, notează Reuters.

Ministerul de Interne egiptean i-a acuzat, luni, pe conducătorii Fraților Musulmani - stabiliți în Qatar - că i-ar fi antrenat și finanțat pe autorii atentatului împotriva unei biserici din Cairo, soldat cu 25 de morți, relatează AFP.

Frații Musulmani au negat orice implicare în acest atentat comis, duminică, în biserica "Sf. Petru și Pavel", aflată lângă catedrala orto-doxă coptă "Sf. Marc", sediul papei Tawadros al II-lea.

"Autorul său este Mahmoud Shafiq Mohamed Mostafa, 22 de ani, care a detonat o centură explozivă aflată asupra sa", a afirmat președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi.

El fusese arestat în 2014, în timp ce asigura securitatea convoaielor Fraților Musulmani și fusese repus în libertate în același an, potrivit comunicatului Ministerului de Interne. Ulterior, acesta începuse să fie căutat în cadrul altor două dosare, datând din 2015, și în legătură cu grupări funda-mentaliste musulmane, a indicat aceeași sursă.

Testul ADN realizat pe părți ale corpului atentatorului sinucigaș a permis identificarea lui, a afirmat ministerul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3947 secunde