Niqabul și burka, complet interzise din august în grădinițele din Norvegia

215
Niqabul și burka, complet interzise din august în grădinițele din Norvegia - burca-1532964596.jpg

Articole recomandate

Angajatele grădinițelor din Norvegia nu vor mai avea voie, de la 1 august, să poarte accesorii care acoperă fața, cum sunt niqab sau burka, relatează luni Xinhua, care preia agenția norvegiană de presă NTB.


Regula nu se va aplica doar în grădinițe, ci în întregul sistem de educație al țării nordice, de la școlile primare până la universități și se referă nu doar la angajate, ci și la eleve și studente din instituții, fie ele private sau de stat.


În schimb, dacă în școli și universități vălul care acoperă fața va mai putea fi purtat în pauze și la ședințele de personal, în grădinițe interdicția privește întregul program de lucru.


Principalul sindicat al personalului didactic din Norvegia consideră însă că această măsură nu este necesară în grădinițe. "Nu s-a întâmplat ca acest lucru (vălul) să constituie o problemă sau ca personalul din grădinițe să exprime necesitatea impunerii unei interdicții la nivel național", potrivit lui Steffen Handal, președintele sindicatului.


Acesta a precizat că este ca acord cu faptul că lucrătoarele din grădinițe nu ar trebui să-și acopere fața în interacțiunile cu copiii, dar consideră că modificarea în acest sens a cadrului legislativ nu este necesară. Regulile actuale care prevăd impunerea de interdicții pe plan local sunt suficiente, a menționat liderul sindical.


"Este interesant că guvernul consideră că accesoriile care acoperă fața împiedică dialogul, dar se pune întrebarea dacă interzicerea lor promovează dialogul", a adăugat Handal.


Kristin Holm Jensen, secretar de stat în Ministerul Educației și Integrării din Norvegia, a explicat că prin introducerea acestei interdicții pe plan național guvernul vrea să se asigure că se răspunde nevoii de comunicare deschisă a copiilor în grădinițele din toată țara. "Nu este așadar o măsură simbolică, ci o măsură importantă pentru a veni în întâmpinarea necesităților copiilor", a spus oficialul guvernamental potrivit Agerpres.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7526 secunde