Ninge abundent în Europa. O persoană a murit și sute de mii de locuințe au rămas fără electricitate

Vineri, 15 Noiembrie 2019, 15:32
292
Ninsorile abundente, înregistrate în Franța și în alte țări din Europa s-au soldat cu victime și au lăsat 300.000 de locuințe fără energie electrică vineri dimineață, în principal în departamentele din sud-estul țării, informează AFP.


Un șofer în vârstă de 63 de ani a murit joi seară în Franța localitatea Roche, la sud-est de Lyon, după căderea unui copac, a informat prefectura.

Sexagenarul încerca să înlăture un copac prăbușit din cauza zăpezii, împreună cu alte persoane, când al doilea copac a căzut asupra lor. Un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, a fost rănit.

Zăpada a provocat întreruperi de curent, funcționarea a două linii de înaltă tensiune fiind întreruptă joi seara.


300.000 de case fără electricitate

"Este extrem de multă zăpadă. Condițiile din timpul nopții au fost dificile și este greu să precizăm pe moment data restabilirii acestora", a declarat Robin Devogelaere, director de comunicare la Enedis, gestionarul rețelei de distribuție a energiei electrice.

"Este o situație excepțională, deoarece zăpada este extrem de concentrată pe aceeași zonă. Acesta este motivul pentru care avem pagube semnificative la liniile electrice. Sunt copaci căzuți, ramuri îngreunate de zăpadă care îngheață și provoacă scurtcircuite și fenomenul de zăpadă lipicioasă care se aglomerează pe cablurile electrice ", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3774 secunde