Niciun compromis. Negocierile maraton ale liderilor UE se amână

126
Niciun compromis. Negocierile maraton ale liderilor UE se amână - lwxfrans28051967-1561980917.jpg

Articole recomandate

Negocieri maraton la Bruxelles, unde liderii europeni trebuie să-și împartă cele mai importante funcții în UE. Partidul Popular European l-a respins inițial pe social-democratul Frans Timmermans pentru șefia Comisiei Europene, au afirmat surse din PPE pentru AFP, potrivit Agerpres. Totuși, potrivit Reuters, Timmermans rămâne primul favorit pentru postul cheie, în vreme ce o politiciană din Bulgaria, Kristalina Georgieva, ar putea ajunge la șefia Consiliului European. 


Summit-ul de urgență al liderilor UE s-a reluat luni dimineața la ora 8 (ora României), după o pauză de patru ore și noi negocieri în spatele ușilor închise. Urmăriți informațiile în timp real, pe Realitatea.net.

UPDATE: Negocierile s-au terminat cu un eșec, a anunțat Emmanuel Macron. Tot președintele Franței a spus că discuțiile vor fi reluate marți și se vor concentra pe aceleași nume vehiculate.

Totuși, premierul bulgar Boyko Borissov a anunțat că Kristalina Georgieva nu ar mai fi în cărți pentru șefia Consiliului European.

UPDATE: Lucrările Consiliului European au fost suspendate. Liderii europeni se vor reîntâlni marți, începând cu ora 12.00 ora României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3853 secunde