Nicio țară nu va fi afectată atât de grav de Brexit ca Irlanda

Vineri, 17 Ianuarie 2020
161
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, ieri, la Dublin, că nicio țară nu va fi afectată atât de grav de Brexit ca Irlanda, relatează DPA. Ursula von der Leyen a făcut această afirmație la o conferință de presă cu prim-ministrul Leo Varadkar.


Leo Varadkar i-a mulțumit șefei CE pentru solidaritatea pe care executivul UE a arătat-o față de Irlanda în timpul negocierilor pentru Brexit, care a asigurat faptul "că nu va exista o frontieră dură pe insula Irlanda".


Irlanda de Nord urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 31 ianuarie împreună cu restul Regatului Unit, în timp ce Republica Irlanda va rămâne membră UE, informează agerpres.ro. Negocierile dintre cele două părți au fost obstrucționate deseori de discuțiile privind modul în care poate fi asigurat faptul că nu vor fi reintroduse controale la frontieră pe insula Irlanda după decenii de coexistență pașnică în UE.


"Vreau să o asigur pe președinta von der Leyen că Irlanda, în pofida relației noastre unice cu Regatul Unit, va fi cu siguranță în echipa UE - parte a celor 27 în aceste negocieri - la fel cum cei 27 au fost atât de mult de partea noastră în prima fază a acestor convorbiri", a adăugat el.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1429 secunde