Netflix și Youtube renunță la High Definition în Europa, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet

156
Netflix și Youtube renunță la High Definition în Europa, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet - you-1584698444.jpg

Articole recomandate

După NETFLIX, și YouTube anunță că va reduce din calitatea videoclipurilor redate pe teritoriul Uniunii Europene, pentru a preveni colapsul infrastructurii de rețea, întrucât milioane de oameni lucrează de acasă, iar elevii participă la cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.


Până acum, companiile au susținut că infrastructura de internet este destul de robustă pentru a susține schimbarea masivă a comportamentului online adusă de răspândirea Covid-19, dar Comisia Europeană făcut apel la platformele de streaming să își limiteze serviciile.


Astfel, Youtube renunță la High Definition în Europa, oferind calitate standard la conținutul video.


De asemenea, Netflix a anunțat că, în următoarele 30 de zile, va reduce calitatea imaginilor video, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet.


Amintim că Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a spus că platformele de streaming și companiile de telecom au "o responsabilitate comună de a asigura buna funcționare a internetului" în timpul crizei.
De asemenea, comisarul european Thierry Breton a scris pe Twitter că a vorbit cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings, despre presiunea pe care criza provocată de coronavirus o pune asupra pe infrastructurilor de internet.


"Ca urmare a discuțiilor dintre comisarul (european) Thierry Breton și Reed Hastings (directorul Netflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus, Netflix a decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile", a anunțat compania, printr-un comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6723 secunde