Netanyahu revendică cea mai mare victorie a sa în alegerile din Israel

140
Netanyahu revendică cea mai mare victorie a sa în alegerile din Israel - netanyahu-1583280294.jpg

Articole recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a revendicat, ieri, cea mai mare victorie din viața sa în alegerile legislative, victorie ce îl plasează în poziție de forță pentru formarea viitorului guvern și înfruntarea justiției care îl acuză de corupție, informează AFP. 
După ce a votat și a aflat primele rezultate la Ierusalim, premierul s-a deplasat în timpul nopții la Tel Aviv, unde susținătorii săi și ai partidului Likud l-au întâmpinat cu un concert de urale și de scandări "Bibi, regele Israelului". 


"Aceasta este cea mai importantă victorie din viața mea", a declarat Netanyahu, care este liderul ce s-a menținut cel mai mult la putere în calitate de șef al guvernului din istoria Israelului: timp de 14 ani. "Aceasta este o victorie împotriva oricăror așteptări și în detrimentul celor care au prezis sfârșitul erei Netanyahu", a adăugat el la finalul celei de-a treia serii de alegeri în mai puțin de un an în Israel, după două scrutinuri, în aprilie și septembrie, care nu au reușit să-l departajeze de rivalul său Benny Gantz. 


Ultimele sondaje de opinie efectuate la ieșirea de la urne de posturile de televiziune israeliene creditau Likud al lui Benjamin Netanyahu cu 36 sau 37 de locuri, comparativ cu cele 32-34 de locuri pentru formațiunea Albastru-Alb a lui Gantz. Dacă Likud va obține mai mult de 35 de mandate, acesta va fi cel mai bun rezultat al partidului sub conducerea lui Benjamin Netanyahu. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2929 secunde