Nava Sea-Watch 3, blocată în Sicilia de către paza de coastă

272
Nava Sea-Watch 3, blocată în Sicilia de către paza de coastă - nava-1549044875.jpg

Articole recomandate

Paza de coastă italiană a anunțat, vineri, că a blocat în portul Catania (Sicilia), nava Sea-Watch 3, sosită în ajun cu 47 de migranți la bord, din cauza unei serii de neconformități în diferite domenii, relatează AFP. 


"La bordul navei Sea-Watch 3 au urcat militari italieni specializați în domeniul securității navigației pentru a efectua o verificare tehnică a condițiilor navei din punctul de vedere al UNCLOS, Convenția ONU privind drepturile mării", a afirmat paza de coastă într-un comunicat. 


"În cursul inspecției Sea-Watch 3, o navă certificată drept «pleasure yacht» (navă de agrement), o serie de neconformități referitoare atât la securitatea navigației, cât și la respectarea regulilor în domeniul protecției mediului maritim au fost reevaluate, nepermițând plecarea navei atât timp cât ele nu vor fi soluționate", a indicat aceeași sursă.

Comunicatul nu precizează care sunt neconformitățile în chestiune. 


Paza de coastă a informat Olanda, țară sub pavilionul căreia navighează Sea-Watch 3, precizând că neconformitățile respective vor trebui soluționate în cooperare cu Haga și cu autoritățile competente italiene - paza de coastă și comandamentul căpităniilor porturilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3617 secunde