Generalul Odd Egil Pedersen:

"NATO respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova"

204

Articole recomandate

"NATO respectă pe deplin suveranitatea, integritatea teritorială și neutralitatea Republicii Moldova", a subliniat generalul Odd Egil Pedersen, locțiitorul șef al statului major al Direcției parteneriate militare din cadrul Comandamentului suprem al forțelor aliate din Europa, cu ocazia unei vizite la Chișinău, în contextul în care actualul președinte al republicii, Igor Dodon, a făcut în repetate rânduri declarații împotriva Alianței Nord-Atlantice, subliniind că Republica Moldova este un stat neutru, informează mass-media de peste Prut. 


Generalul Pedersen a făcut această declarație după întâlnirea cu ministrul Apărării moldovean Eugen Sturza, cu care a discutat inclusiv continuarea programului de asistență în domeniul apărării. 


Referitor la sprijinul acordat de NATO Chișinăului, generalul Pedersen a menționat din capul locului contribuția experților NATO la elaborarea unor documente de importanță majoră pentru Republica Moldova, precum Strategia Națională de Apărare. 


Cu ocazia acestei vizite la Chișinău, responsabilul NATO va discuta și despre oportunitățile de instruire a militarilor moldoveni în 2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde